Select category or view all .Frisk / Beirach / Mogensen

Den amerikanska pianisten Richie Beirach gör ett exklusivt besök i Sverige och Danmark för tre konserter med den svenske saxofonisten Henrik Frisk och den danske trumslagaren Anders Mogensen. Beirach, som nyligen avslutat en veckas engagemang med sin kvintett på jazzklubben Birdland i New York, har genom sin långa karriär varit med och format den moderna jazzens utveckling. Med sitt drivna och samtidigt poetiskt karaktärisktiska pianospel har han jobbat med musiker som Stan Getz, David Liebman och Jack DeJohnette och har medverkat på ett hundratal skivor, bl.a. på skivbolaget ECM.

Henrik Frisk och Richie Beirach har känt varandra sedan 1989 då den då 20-åriga saxofonisten sökte upp Beirach i New York för att studera. Det blev början på en lång vänskap och som duo gjorde de flera turnéer på nittiotalet och spelade in två skivor. Om deras duo-CD Expressions skrev den amerikanske jazztidskriften DownBeat bl.a. "...this duet delivers drama with varied arrangements, intelligent interaction and a plastic use of time". Frisk och Mogensen har känt varandra nästan lika länge och har också samarbetat tidigare. Kanske framförallt i kvartetten de hade tillsammans med saxofonisten Gary Thomas och basisten Mike Formanek och som gav ut CDn Aquitaine.

Trion spelar ett varierat program med original av Frisk och Beirach, men också musik av John Coltrane, Bill Evans och Wayne Shorter.

  • 8/11 Dexter Jazzklubb, Odense Vinterjazzdagar
  • 11/11 Jazzklubb Fasching, Stockholm
  • 12/11 KOPAfestivalen 2010, Victoriateatern, Malmö

För mer information och musik, se henrikfrisk.com, eller kontakta Henrik Frisk, tel:073-336 8340

Ladda ner som PDF.

Back