image-right

Det är fåfängt att drömma om en vildmark fjärran från oss själva. Någon sådan finns inte. Det är myrmarkerna i våra hjärnor och magar, naturens urkraft inom oss, som lockar fram den drömmen. Jag kan aldrig hitta en större vildmark i det ödsliga Labrador än i en vrå av Concord, dvs. än vad jag själv för med mig dit. H D Thoreaus dagbok, 30 augusti 1856Under temaperioden Energized by Nature visar Dome of Visions ett nytt samarbete mellan konstnären Ebba Bohlin och ljudkonstnären Henrik Frisk. De utgår från två möjliga tillstånd i trädens livscykel:

  • det kemiska tillstånd av vila som träden befinner sig i vintertid, här gestaltat i det horisontella, vilande virtuella planet av lindarnas grenar utanför Dome of visions
  • tillståndet efter en skogsbrand, något som i människans värld utgår från kaos, oförutsägbarhet och förstörelse, men som i trädets livscykel också kan handla om att skapa förutsättningar för nytt liv.

På en av de höga granväggarna på huset inuti kupolen växer ett motiv fram som berättar om trädets tid och livet efter förstörelsen.

Utställningen pågår till 6 mars och är en del av Dome of Visions temavecka om skogen som råvara och som pågår 16 - 19 februari. Temavecka skogen produceras i samarbete med Sveriges Träbyggnadskanli.

Click the tag/category for related posts

Tags:

Categories:

Updated: