Ensemble ArsNova is performing my piece The Mystic Writing Pad, written for the ensemble’s special project SwitchedOn at a concert in Malmö, December 4. The concert takes place at the brand new InterArts Center which is a very exciting inter-artistic center for contemporary art.

Apart from this premiere and the performance of new works by Kent Olofsson och Alessandro Perrini, a work by John Oliver, I will do an improvisation with guitarist Stefan Östersjö, saxophone virtuoso Jörgen Pettersson and the very special Polish guest Marek Choloniewski on laptop.

Click here for more information (only in Swedish).<h4>Switched-On: chamber music goes digital.</h4>

Inter Arts Centre, Röda Rummet

Switched-On är en ny grupp som spelar experimentell komponerad och improviserad musik på digitala och elektriska instrument. Switched-On drivs av Ensemble Ars Nova inom ramen för EU-projektet Integra, i samarbete med Musikhögskolan i Malmö, Orpheus Institute i Belgien, och Inter Arts Centre. Medlemmar är några av landets främsta solister inom den nutida konstmusiken: Jörgen Pettersson, saxofoner; Johan Bridger, slagverk; Stefan Östersjö, gitarrer; Mattias Rodrick, el-cello; Olle Sjöberg, klaviatur.

Lördagen den 4 december kl 19:30 gör gruppen sin debutkonsert på Inter Arts Centre i Mazettihuset i Malmö (ovanför Inkonst). Gäster i konserten är den polske live-elektronikimprovisatören Marek Choloniewski och flöjtisten Terje Thiwång. Musik av John Oliver (Canada), Roger Reynolds (verk migrerat inom Integra-projektet), Alessandro Perini, Henrik Frisk och Kent Olofsson.

www.studiomch.art.pl/marek_ang.html
www.alessandroperini.com

Klangregi och teknik: Johan Nordström, Kent Olofsson, Henrik Frisk, Alessandro Perini och Marek Choloniewski.

Click the tag/category for related posts

Tags:

Categories:

Updated: